Neden OSGB Firmaları ile Çalışmalısınız?

osgb de çalışan iş güvenliği uzmanları

OSGB Nedir?

OSGB açılımı Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak geçmektedir. Daha sağlıklı, güvenli, huzurlu ve verimli çalışma ortamları oluşturulması, meslek hastalıkları ve iş kazalarının engellenmesi amacıyla tüm işyerlerini kapsayacak şekilde 1 Ocak 2013 de uygulamaya alınan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe girmiştir. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun uygulamasını özetlersek; Az tehlikeli Sınıfta 50 ve üzeri çalışanı olan işyerleri ile tehlikeli – çok tehlikeli sınıftaki işyerlerinde 1 kişi dahi çalışsa sürekli İSG hizmetleri için OSGB firmaları (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) ile anlaşması zorunluluğu başlamıştır. Nasıl ki her işletmenin bir Mali Müşaviri varsa, bu kanun ile her işletmenin bir iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi olacaktır.

isgkatip

Kamu Kurumları ve 50 kişi altı az tehlikeli sınıftaki işyerleri de sürekli İSG Katip ataması gerekmeksizin, Çalışanlarına İSG eğitimleri, Acil durum tatbikatları, sağlık kontrolleri ile tüm İSG dokümantasyonlarını yaptırmakla yükümlüdürler. Az tehlikeli Sınıfta faaliyet gösteren işletmeleri örneklemek gerekirse; Büro ortamında çalışılan avukatlık, muhasebecilik, gümrükçülük gibi işler, Mağazacılık hizmetleri, Lokanta hizmetleri vb. gibi iş sağlığı güvenliği risklerinin daha düşük olduğu sektörlerdir.

iş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerin özel sektör eliyle yapılması için de T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri kurulmuştur.

İşyeri tehlike sınıfınızı esas faaliyet konunuza karşılık gelen NACE kodu üzerinden öğrenebilirsiniz. NACE Kodu-Tehlike Sınıfı için tıklayınız.

6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğünde; 1.7.2020 tarihine kadar, C sınıfı uzmanlar B sınıfı uzmanların yerine, B sınıfı uzmanlar A sınıfı uzmanların yerine görevlendirilebilirler.

İSG hizmeti alınmaması tüm işyerleri için kanunen zorunludur ve alınmaması halinde çok yüksek para cezaları uygulanmaktadır. İSG Para cezaları öğrenmek için tıklayınız.

OSGB Hizmeti Nasıl Alınır?

Tüm şirketlerin muhasebe işlemleri için bir mali müşaviri olduğu gibi; iş sağlığı ve güvenliği hizmeti almaları için de OSGB danışmanı olacaktır. Bu firmalar 28515 sayılı resmi gazetede yayınlanan “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği” çerçevesinde hizmet sunarlar.

İş güvenliği uzmanının görev, yetki ve sorumlulukları 28512 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelikte, işyeri hekimlerinin görev yetki ve sorumlulukları ise 28713 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır.

Firmanın görevlendireceği iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tehlike sınıfına göre değişen sürelerle çalışanlara hizmet sunacaklardır.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tarafından yetkilendirilmiş OSGB Firmalarını görmek için tıklayınız: Yetkilendirilmiş OSGB Listesi

Yetki Belgemizi görmek için tıklayınız: OSGB Yetki Belgesi

iş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin hangi firmalar tarafından nasıl yapılacağına ilişkin yönetmelik bulunmaktadır: OSGB Hizmetleri Yönetmeliği

Şirketinizin ne kadar iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi hizmeti alacağını aşağıdaki tablodan görebilirsiniz. Otomatik İSG Hizmet Süresi Hesaplama için tıklayınız.

isgkatip sözleşme girişi nasıl yapılır? Girilen isgkatip sözleşmesi nasıl onaylanır?

OSGB Fiyat Listesi 

OSGB fiyat listesi aldığınız hizmete göre değişir. OSGB fiyat listesi iki şekilde oluşturulur: Çalışma Saati Baz Alınarak OSGB fiyat listesi ile işletmede çalışan kişi başına aylık OSGB Fiyat Teklifi, OSGB fiyat listesini daha detaylı incelemek için tıklayın.

Neden ISTANBUL VIZYON OSGB’YI TERCIH ETMELISINIZ?

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin çağdaş ve uluslararası standartlara ulaşması için; bilimsel, erişilebilir, sürdürülebilir, denetlenebilir ve ölçülebilir kıstaslarda rehberlik hizmeti verebilen lider bir kurum olmayı hedefleyen ISTANBUL VIZYON OSGB; hizmet verdiği firmaların beklentilerini; ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde, gelişmiş çağdaş ülkelerdeki uygulamaları irdeleyerek mükemmel çözümler sağlayıp, iş kazaları ve meslek hastalıklarını minimize edecek iş sağlığı ve güvenliği hususunda danışmanlık hizmetlerini sunmaktadır.

T.C. AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI tarafından Kanunun devreye girdiği 2013 yılında 1065 belge numarasıyla Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (İstanbul OSGB Firması) olarak yetkilendirilmiştir.

İstanbul Vizyon OSGB, İSG konusunda tecrübeli ve uzman kadrosuyla, farklı sektörlere hizmet vermiştir ve vermeye devam etmektedir. Yeni müşterilerimizi verdiğimiz hizmetlerden memnun olarak bizi çevrelerine öneren mevcut müşterilerimizin yönlendirmeleri sayesinde kazanmamız en büyük motivasyon kaynağımızdır.

İstanbul Vizyon OSGB, Türkiye’nin en büyük projelerinden İzmir Aliağa Star Rafineri Projesini 20.000.000 adam.saat kayıp zamansız kazayla Ana yüklenici firma ve alt taşeronlarına İş güvenliği ve saha gözetimini başarı ile sağlayarak iş bitirmesini almıştır.

istanbul is guvenligi

istanbul is guvenligi

istanbul is guvenligi

İstanbul Vizyon OSGB, İSG Mevzuatından doğan tüm yükümlülüklerinizi yerine getirebilmeniz için gerekli düzenlemeleri yapar ve rehberlik eder.

İşyeri Hekimi, İş Güvenliği Uzmanı ve Sağlık Personeli gibi konusunda profesyonel kişileri görevlendirme yükümlülüğünüz olmaz. İş Kanunundan doğan hakları İstanbul Vizyon OSGB firması tarafından karşılanır.

İstanbul Vizyon OSGB tarafından görevlendirilen işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı koordinatörümüz tarafından düzenli olarak denetlenerek, çalışandan kaynaklanabilecek hatalar en aza indirilmekte hizmet kalitesi ise arttırılmaktadır.

İşletme körlüğü ortadan kaldırılarak, deneyimli bir kadro tarafından eksikler ve gereklilikler tarafınıza düzenli olarak raporlanır ve eksiklerin nasıl giderileceği konusunda da öneriler getirilir.

Teklif Almak için TIKLAYINIZ

Neden OSGB Firmaları ile Çalışmalısınız?

Neden OSGB Firmaları ile Çalışmalısınız?” üzerine 26 yorum

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.